.st0{fill:#FFFFFF;}

Helen van familiekarma 

 april 18, 2023

Familiegeheimen

Ik ben vijf weken geleden naar het Arthur Findlay College in Engeland geweest om me weer verder te ontwikkelen in de trance healing. Dit was weer een hele intensieve en leerzame week met veel groei en verandering. Wat ik graag met jullie wil delen over deze week is dat het mij heeft geholpen om weer een familiegeheim inzichtelijk te krijgen.

Geheimen binnen een familie/gezin zijn als de wortels van onkruid. Totdat je het ziet en opruimt met wortel en al blijft het sluimeren. Diegene van jullie die wel eens familieopstellingen hebben gedaan weten precies wat ik bedoel. Dit kan tot uiting komen in de dynamiek tussen familieleden maar ook via een enkel familielid. Sommige mensen zijn belast met het opruimen van familiekarma, hier ben ik er een van. Wanneer je familie karma bij je draagt is het een uitdaging om zowel jezelf en wat je voelt te begrijpen. Dit omdat onverwerkte of niet te plaatsen emoties die je bij je draagt niet te linken zijn aan een persoonlijk ondergaan trauma. Het trauma is namelijk iemand anders in de familie overkomen en wordt doorgegeven aan het nageslacht. Om dit doorgeven te stoppen zal iemand ervoor moeten kiezen om dit te doorbreken. Als iemand dit namelijk voor de familie doorbreekt maak je het voor anderen binnen je familie (ook je kinderen) veel makkelijker om het doorgegeven trauma op te lossen en soms lost het ook voor iedereen vanzelf op. Naast het doen van een familieopstelling kan ook trance healing hier een grote ondersteunende rol in spelen heb ik ervaren.

Ik ben in mezelf al meerdere keren in een familiekarma tegengekomen. Dankzij de trance healing zijn de oude familie trauma’s van mijn onbewuste naar mijn bewuste gekomen. Deze familie trauma’s waren seksueel misbruik, een samenwerking tijdens de tweede wereldoorlog en het verlies van een kind. Alle drie deze trauma’s waren geheimgehouden binnen de familie en waren dan ook niet gedeeld met mij. Dit heeft grote gevolgen gehad voor mij. Ik heb mezelf lange tijd niet begrepen en heb zelfs een periode gedacht dat ik zelf seksueel misbruikt was. Alleen kon ik me dat natuurlijk zelf niet herinneren aangezien dat mij niet persoonlijk was overkomen. Alleen alle emoties die met de trauma’s te maken hadden zoals angst, boosheid, onveilig voelen, schuldig voelen, eenzaam voelen waren wel in mij aanwezig.

Na de week in Engeland weet ik nu dat ik een tweeling zus heb gehad die tijdens de zwangerschap overleden is. En dit is door mijn ouders nooit verteld. Maar je kan je misschien wel voorstellen wat dit met mij heeft gedaan, eigenlijk een deel van jezelf verliezen waar je nooit bewust over hebt kunnen rouwen. En je vaak alleen en incompleet voelen. Nu kan jij jezelf afvragen of jij misschien ook belast bent met familie karma.

Misschien verklaard mijn verhaal wel veel dingen over jezelf die je nooit hebt gesnapt. Denk aan bepaalde emoties of “herinneringen” die je niet (goed) kan plaatsen of een overtrokken reactie hebben in bepaalde situaties.

Als dit zo is dan kan je bij mij terecht om dit samen te onderzoeken en in jouw tempo naar de oppervlakte te krijgen. 

Sinds kort bied ik ook de combi aan van een verkorte familieopstelling en trance healing. Wij maken eerst een eenvoudige familieopstelling. Daar laat ik vervolgens samen met jou healing op los. Direct na de healing of na enige dagen kijken wij dan wat en hoe er iets veranderd is. Dit kan een inzicht zijn maar ook veranderde dynamieken vanuit jou.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang nu 3 GRATIS Tips voor herstel bij burnout, stress en overspanning.

Nieuwsgierig? Klik dan op de link hieronder.

>>> Naar de 3 GRATIS Tips <<<